недеља, 26. јун 2016.

Распливнато Ехо




Додека се распливнува Ехото,во кое се вашите зборови
Без значење и никаква смисла
Ве слушам како се смеете со сета празнина во себе
И утробите ги наполнивте со убедување дека се ослободивте од гревот
Вешто криете,знам,дека и вам ве совладала Тагата
Алал да ви е,би ви рекол некој непознат
Си точите светлина од денот колку сакате со вашата немост
Лажно уверени дека некои дамнешни чудотворци,сенките ги тргнале од вас
И како гипсени светци,верни на занаетот вешто лепите насмевки на ликовите
Зборувате дека со ова сте ги возбудиле и Ангелите
А ете чув
Само пред 2 часа беше тоа
Од еден Демон,иначе угледна личност во опшеството
Пред само три дни ве обележале сите со жолтиот дожд
Кога наивно ви кажале да танцувате додека паѓал,бидеќи бил лековит
Та сега,и тој и неколкумина како него
Секојдневно ви брестат во мислите,оставаќи празнина,и мртви пеперутки
Ви ветуваат покачување на адреналинот,вашата плата е тоа нели
Бонус,неколку розеви пилули,и насмевка до небото веќе патува

Како и секогаш,во субинските мигови се разденува
А вие повторно неми сведоци во просторот
Гледаќи како испарува темнината од скоро одминатата ноќ
Ете,тоа ми ти било вашата завршница на парчето од големиот план
Немојте да одите да се исповедате,ќе му се слоши и на свештеникот од тоа

Останете на место да го гледате распливнувањето на ехото од вашите зборови.


Нема коментара:

Постави коментар

Песна во чест на сите курви

Кои гребат по рамењата,оставаќи траги длабоки Кои те тераат да останеш заробен помеѓу нивните бедра Да тие Кои се чуден спој на ...