субота, 11. јун 2016.

Нацртајтего неботоНацртајтего небото
Онака како што постои и во соништата
Трепетливо пред изгревот
Со малку тага во заодот
Нацртајтего небто
Потрошено без пламен во себе
Ете така изгледа во Проклетијата

Нацртајтего небото
Без тишината во себе
Заградено само со безвременоста
И допретего со дланките,исполнети со живи мигови
Нацртајтего небото
А потоа трепнете само со зеницата од окото
Ќе видите,сите негови пространства ќе ве заслепат со светлина

Нацртајтего небото
Нежно,само со мислите
Ако незнате како сето ова да го направите
Качетесе на Покривот од Светот
Таму се сите волшебни кутии
Ги оставиле во Почетокот на сите Времиња Старите Богови.
Нема коментара:

Постави коментар

Ангелите се помеѓу нас (којзнае,можеби беше само Човек)

Да одиме ,рече Човекот Овде е премногу ладно,меѓу овие затворени Умови Кои,не се хранат со Светлината,само ја пљачкаат дрско и без...