недеља, 14. август 2016.

Несакам

Несакам да бидам Медиокрит
И да ј скрнавам песната
Кажуваќи,бараќи,или зборуваќи
Дека е совршена
И дека е Песна над сите песни

Несакам
И затоа

Оставам само душата да зборува
И кога врне дожд
И кога јас се кријам во мракот
И кога молчам
Таа пее
Па кој разбра,разбра
Кој не,да биде здрав и жив

Доволно е зарем не
Ги имам најголемите признаниа
Од животот кој ме награди
Со безбројни дипломи за празните денови
Безбројни пехари  во кој ги собирав солзите
Безбројни благодарници
кои се заверени со парчиња од мојата душа

несакам

Несакам да бидам Медиокрит
И да ј скрнавам песната
Кажуваќи,бараќи,или зборуваќи
Дека е совршена
И дека е Песна над сите песни
Нема коментара:

Постави коментар

Повеќе исповед,Помалку Молитва

Сум се оддавал на блуд, разврат натопен со алкохол и опијати, сум ги гребел ноќите и дните додека крв не потече од нив, сум ја силувал соп...