четвртак, 11. август 2016.

Ова е химната на дејствување

Болната мелодија на сите неродени зборови
Денес пееше со сенките
За Човековото раѓање и умирање
Времето беше изгубено за ним
Им остана уште предѕвездената ноќ
Каде со метафори и симболи ќе раскажуваат
И драм отров од јадот  ќе пиат

Не им беше судено вака
Но ураганот на судбината ги сортираше
По линиите на дланките
И сите изгубени далечини.

Ако помисливте дека ова е само предание
Или втисната трага низ столетието
За смислата на сознанието на светот
Неомнено дека се измамивте

Ова е химната на дејствување
Како да избегнете опасност од лелек и крик
Заради вашиот романтичарски третман на ставрноста
Кога во својот занес

Ја бришите границата помеѓу сонот и јавето


Нема коментара:

Постави коментар

Да можев да се заљубам сам во себеси

Да можев да се заљубам сам во себеси Никогаш,ама никогаш немаше да се повредам толку силно Да можев да се заљубам сам во себеси,ќе тре...