субота, 15. октобар 2016.

Тоа што СумЦелосно слободна
И во својата
Женственост
Нескротена
Ја отварам
Капијата
На моите розеви соништа
И се нурнувам
Бесрамно
Во твоите погледи
Низ огледалото
Каде сопствениот одраз
Ги чека мигот
На сите сладострасни чуства
Да,со тебе сум
Гола пред себеси
И чиста
Пред тебе
Зошто Јас сум Јас
А Ти
Мојата Нирвана.

Katarina Kos-Velić

Ono što jesam
Potpuno slobodna
u svoj svojoj
ženstvenosti
nesputana
podatno otvaram
kapiju
ružičastih snova
i uranjam
besramno
u tvoje poglede
kroz ogledalo
vlastitog odraza
iščekujući trenutak
ekstaze osjećaja,
samo sam s tobom
naga pred sobom
obnažena
pred tobom
ono što zaista jesam,
a ti
moja nirvana.

Katarina Kos-VelićНема коментара:

Постави коментар

Ангелите се помеѓу нас (којзнае,можеби беше само Човек)

Да одиме ,рече Човекот Овде е премногу ладно,меѓу овие затворени Умови Кои,не се хранат со Светлината,само ја пљачкаат дрско и без...