понедељак, 26. септембар 2016.

Молитва или Клуч(сеедно)
Не плачете не тагувајте
Клучот од небесните порти го имам во раката
Вие видетего и разберетего
И повторувајте
Првата ноќ трипати
Втората ноќ шеспати
Третата ноќ деветпати
Нека моите зборови од денес па довека
Бидат потивки и од водата
Поголеми и од најголемата планина
И брзи побрзи од најбрзиот ветар
Посветли од најсветлото злато
Нека моите зборови
За небото бидат молитва
За земјата бидат благослов
Нека моите зборови бидат клучеви за тајните на Љубовта
Нека моите зборови
Бидат најубавата патека за душата
Не кажувајте нека биде така
Ако неверувате во моќта на сопствените зборови
Не кажувајте нека биде така
Ако не верувате во големината на небото
Во силата на оганот
Мудроста на земјата
И моќта на водата

Нема коментара:

Постави коментар

Од Вашето Евангелие се цеди крв

Во ред,можеби вие сте без никаква Судбина Или некој еким ефендија ви турил во ноздрите некоја вода Којзнае,нозете не ве држат ли,ш...