уторак, 27. септембар 2016.

Не се кријамСо превртени дланки го дочекав железниот ден
И му шепотев
Твојот таен и таинствен распоред на мигови
Не ќе ме измами
Предоцна е
Веќе се откажав од лажната религија
на подземниот Бог
кој само измислени молитви кажуваше
сега и неговите огнови не ме морничават
и не се веќе неми сказанијата.

Не ќе се кријам
Ако и твоите камшици ме стигнат
Крвта веќе ми е спокојна
Ти подбивајсе

Но знам дека веќе вратите на светот ми се отвараат.


Нема коментара:

Постави коментар

Од Вашето Евангелие се цеди крв

Во ред,можеби вие сте без никаква Судбина Или некој еким ефендија ви турил во ноздрите некоја вода Којзнае,нозете не ве држат ли,ш...