понедељак, 12. септембар 2016.

Ако безделничите
Ако безделничите,ќе станете злоделници
И никој нема да ви даде цвеќе
И никој нема да чекори кон вас
И очите ќе ви бидат ненаспани
И ноктите ќе ви растат брзо,брзо
А ушите нема да го слушнат вистинскиот живот
Ако безделничите,којзнае
Можеби побрзо ќе легните под плоча
И машката игра со женската игра не ќе ја играте
И ковалецот на судбината
Нема да остави траги покрај вас
Ете така
Ако само бездечничите ќе срасните со дрвото
И ќе станете суво дрво
Иловицата ќе се вљуби во вас
И саде ќе се лепи насекаде
Покрај устите,врз очите,на стапалата,и на мевот
Ако безделничите,ни селските пци нема да ве лаат
А носот ќе ви се бабуњоса
Левото око ќе ви чкрапа со ишарет само кога ќе мине старица
Ако безделничите,не ја покажувајте дланката
Оти наказанието печат ќе ви удри
Ако безделничите
Саде муцката на ѕверот ќе ве целува.
Нема коментара:

Постави коментар

Песна во чест на сите курви

Кои гребат по рамењата,оставаќи траги длабоки Кои те тераат да останеш заробен помеѓу нивните бедра Да тие Кои се чуден спој на ...