четвртак, 01. септембар 2016.

Навидум глува ноќ.
Отвореното небо,евего истура безнадежност
Коренот на болката го плоди
Кобна надеж ли ќе се испили од сето ова
Ова е таа навидум глува ноќ
Ноќ која пророците ја запишале на папирус

Омразата не попушта
Усфитените мисли се делат на две
И каменот сега е во заблуда
Јад и болка се цеди низ молитва
Часот на призраците дојде

Во долот
Безимени тревки и диви грмушки растат
И молчат
Ноќта е долга
Студена со чуство на вечна

Од под црвенејцата достасува ехо
Крик и кокотење
Пијанство од лажна слава
И незнаеш кој е победник,кој е поразен
Можеби затоа што животот е измамничка игра

Ова се само зборови за отвореното небо
И за оваа,или онаа ноќ
Навидум глува ноќ.
Нема коментара:

Постави коментар

Песна во чест на сите курви

Кои гребат по рамењата,оставаќи траги длабоки Кои те тераат да останеш заробен помеѓу нивните бедра Да тие Кои се чуден спој на ...