уторак, 06. децембар 2016.

Ова се тие проколнати години
Ова се тие проколнати години
Каде секирите фаќаат рѓа
А планините збивтаат изморено од тежината
Маглите зелени,љубоморни чуваат се во себе
И се што се коти без благослов е
Уште од мајчини боски ја цицаат омразата
Додека со потсмев кумовите ги крштеваат
Ова се
Да ова се тие проколнати години
Каде штурецот пее само пред икона на светец
А попот под прозор на млада мома
Кога ќе дојде полноќ
Далдисаните шушкаат некои песни шупливи
Ова се тие проколнати години
Каде
Невозможни еретици молитви ни кажуваат
И оставаат слепци да водат
Ова
Ова се тие проколнати години

Каде животот само воздивнува од мака


Нема коментара:

Постави коментар

Песна во чест на сите курви

Кои гребат по рамењата,оставаќи траги длабоки Кои те тераат да останеш заробен помеѓу нивните бедра Да тие Кои се чуден спој на ...