понедељак, 19. децембар 2016.

Втора КожаРечениците ми се неуверливи
И понекогаш смешни
Ама
Ама ако ги потпшишам со крв
Ќе поверувате
Но и малку ќе ликувате
Бидеќи
Не го знаете вистинското значење на горчливоста
Туѓа
И сто пати да напишам
Дека моите прсти
Се само опачината на потсвеста
Заробени во чудни облици
Кои во зорите
Со петловски поздрави се разделуваат од се ваше непознато

И за ова ќе ви кажам
Гавранот
Тој ,од кој се плашите
Сега се препокрил со паунови перја
Та етего
Меѓувас се кочеперчи
малку загатливо ви се потсмева
и од вашата скриена тага се слади.

Непознатата иднина,од која се плашите
На клепките ви виси
Мислите дека е грозоморница во утрешниот ден
Која носи црн дожд
И која бега од работ на сонцето
Е така е
Кога сте сенки
Без своја црква во срцето

 Раскажувам
Раскажувам,за се што се случило
И што ќе се случи
Неверувате
И пак не верувате
Па макар и со крв сето ова би го напишал
Ама ако
Судбината ми ја додели
Антеријата на ноќта како втора кожа
Ја носам
Усфитуваќи се се со мислите.Тажна Приказна

Кога ќе ја вдишите длабоко во себе Тишината на ноќта,вие сте го добиле вториот живот Со мртви кошмари зад себе Не ќе знаете веќ...