среда, 07. јун 2017.

Живи ЈудиДодека сеуште стојам под сенката на Христос
Во разумот се отвараат нови и нови димензии
Каде нема потреба да липам до бескрај
Да си ја кинам облеката од себе
И да не се преобразувам од една во друга ништожност.

Веригите на осама од сето ова испукаа
И соковите на идниот живот почнаа да се цедат
Огнените виори кои бликнаа беа за ова вестители
Само да Знаете
Наскоро ќе ја обојам новата мугра со руменило
со кренати раце
И прочистен од грев.

Не ме засега веќе омразата смрта
Ни пак галопот на гнев
Грозоморите кои ликови носеа,ги нема
Не ги оплакувам веќе дните крвави

Подоцна
Подоцна кога ќе оживеам
Кога нема да знаам што е болка
Подоцна ...живите Јуди
Ќе ми го продаваат Името за триесет сребрени Талири
Глаголеќи насекаде
Лозата негова беше Тајна
Ние не му верувавме
Но вие Верувајтему

Додека сеуште стојам под сенката на Христос
Во разумот се отвараат нови и нови димензии


Се простив од сите стихови

Се простив од сите стихови И мочешкум поминувам Тивко,тивко покрај сите некажани зборови Богатството што го собрав Низ сите...