субота, 01. април 2017.

Се испомешаа дните
Се испомешаа дните
А ти
Непоканета дојде во сонот
И небаре си неприкосновен господар на мракот
Загалопира со твоите игри
Потсмеваќи се притоа на изгревот
Низ твојот Величенствен танц со љиљаците

И тогаш
Повторно
Живите кругови замреа
Од врелината на твојата пустина што ја носеше
Во душата каде молкот се влечи

Соземисе
Ти глаголеше сказанието ненапишано
Твојата ѕвезда падна
Од пехарот каде пиеше слава
Се цеди црна крв
Соземисе
Додека сеуште не те извлекле од утробата на времето

Ете
Се испомешаа дните
Додека ноќите беа без омарнина
Малку поинакви
1 коментар:

Ангелите се помеѓу нас (којзнае,можеби беше само Човек)

Да одиме ,рече Човекот Овде е премногу ладно,меѓу овие затворени Умови Кои,не се хранат со Светлината,само ја пљачкаат дрско и без...