среда, 16. новембар 2016.

Најдов мислаНајдов мисла
Која ми ти била како забрадена старица
Сокриена за да не ја чујат
А таа ми ти носела
Грст насмевки
И една патека неизодена
Кога пријдов до неа
Малку заржа
Бидеќи беше жива стуткана
Не сум семожен,тивко и кажав
Ни пак истакен од темнина за да бидам зол
Само сакам
Една разблажена ноќ
Каде нема да сркам дождливи сомневања
Етеја
Малку се заниша
И шибна секавичност
Наслутив
Кога ми се залепи на градите како топла пареа
Дека заедно со очите
Распливната магла ќе ја растера
И нечујно
Со чекор на бестелесност
Заедно ќе газиме по новата врвица
Нема коментара:

Постави коментар

Песна во чест на сите курви

Кои гребат по рамењата,оставаќи траги длабоки Кои те тераат да останеш заробен помеѓу нивните бедра Да тие Кои се чуден спој на ...