понедељак, 25. јул 2016.

Одмавнете само со рака




Јалова беше ноќта
А Јас попусто сум ја молел да го роди пурпурното утро
И да не скрби веќе со призвук на лутина
Тогаш ги обеспокојуваше и пциите кои виежот го растураа
Знам,не ја прашав,ќе побеснеше до невидено
И мракот ќе го згуснеше,леплив ќе го стореше

Од кое семе Демонско си зачната
Што со Јаловоста беснееш по сечиите дамари
Глодаш небиднице
Сурови кожи на матни типови без иднина
И без надомест се влечиш по градот

Следеќија трагата на дланката
Евеме се качив во Белината
Најпрвин не сватив
Но требало само со рака да се одмавне
И се заминувало
Знате
Овде
Во воздухот треперат и кристалите
А таму
Позади во јаловата ноќ
Легнува тишина и го препокрива нејзиниот плач.




Нема коментара:

Постави коментар

Песна во чест на сите курви

Кои гребат по рамењата,оставаќи траги длабоки Кои те тераат да останеш заробен помеѓу нивните бедра Да тие Кои се чуден спој на ...